latest Post

Search

បន្លែ​​៥​ប្រភេទ ​មាន​សមត្ថភាព​ប្រឆាំង​នឹង​​ជំងឺ​កាច​សាហាវ​បាន​​ខ្ពស់

សុភាព​​រាង​កាយ​​របស់​មនុស្ស​ម្នាក់​ល្អ​ប្រសើរ និង​ឧស្សាហ៍​​មាន​​ជំងឺ​ដង្កាត់ ត្រូវ​គេ​មើល​ឃើញ​ថា​​ពាក់ព័ន្ធ​នឹង​ហ្សែន​ពី​កំណើត ​​ការ​ទទួល​​ទាន​អាហារ និង​លំហាត់​ប្រាណ​តិច​ ឬ​ច្រើន។ ពេល​នេះ​ សូម​លើក​ឡើង​​ពី​ការ​ជ្រើស​រើស​បន្លែ​ទទួល​ទាន ដើម្បី​​ឲ្យ​​មាន​​សុខភាព​ល្អ​​ប្រឆាំង​នឹង​​​ជំងឺ​​មួយ​​ចំនួន​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព។ បន្លែ​​ផ្លែ​ឈើ​ ត្រូវ​​​​គេ​មើល​​ឃើញ​​​ថា​បាន​ដើរ​តួនាទី​ជា​​ឱសថ​បែប​​ធម្មជាតិ​​អាច​ព្យាបាល​ ឬ​ទប់​ស្កាត់​ជំងឺ​ផ្សេងៗ​ និង​ផ្ដល់​ថាមពល​យ៉ាង​ល្អ​​ដល់​រាងកាយ។ បន្លែ​​ផ្លែ​ឈើ​​ទាំង​៥​នេះ ជា​ជម្រើស​​ដ៏​វ័យ​​ឆ្លាត​​ក្នុង​​ការ​​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​ធំ​ៗ ដែល​​គ្រប់​គ្នា​មិន​គួរ​មើល​រំលង និង​គួរ​ទទួល​ទាន​​ម្ដង ឬ​២ដង​ជា​ប្រចាំ។

១. ម្ទេសប្លោក​៖  ​
ម្ទេស​ប្លោក មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​​ពិសេស ​​គឺ​អាស៊ីដ​ហ្វូលិច (Folic acid) និង​ Lycopene ដែល​មាន​​សមត្ថភាព​​ការ​ពារ​​​​ជំងឺ​មហារីក​កើត​ឡើង​​ចំពោះ​ប្លោកនោម ពោះ​វៀន​ធំ សួត និង​លំពែង។



២. ​ស្លឹក​ស្ពៃ​ Spinach​៖ 
ស្ពៃ​ Spinach ត្រូវ​គេ​​ចាត់​ថ្នាក់​ជា​កំពូល​អាហារ​​មួយ​​ មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​ដ៏​ច្រើន​ដូច​ជា​ ជាតិ​ដែក ​វីតាមីន រ៉ែ ឬ Folate ដោយ​អាច​ការ​ពារ​រលាក​សន្លាក់​ដៃ​ជើង ពុក​ឆ្អឹង មហារីក​​ពោះ​​វៀន​ធំ និង​ជំងឺ​បេះ​ដូង។

  ​

៣. ត្រប់​៖ 
ត្រប់​ជា​​បន្លែ​​ងាយ​​ស្រួល​ដាំ​ ​និង​​ស្វែង​រក​​ទិញ​​តម្លៃ​ធូរ​ថ្លៃ តែ​​អាច​ការពារ​ជំងឺ​បេះ​ដូង​​ កាត់​បន្ថយ​​គ្រោះ​ថ្នាក់​នៃ​ការ​​កើន​ឡើង​​ជំងឺ​វង្វេង និង​ដាច់​សរសៃ​​ឈាម​ខួរក្បាល។



៤. ខ្ទឹម​បារាំង​៖
ខ្ទឹម​បារាំង មាន​ផ្ទុក​​សារធាតុ​ Folate ​​ និង​វីតាមីន​ C ​ដ៏​ច្រើន ដែល​អាច​ការ​ពារ​​ការ​បាត់​បង់​ជាតិ​កាល់ស្យូម និង​ការ​ពារ​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង​។



៥. ដំឡូង​​ផ្អែម ឬ​ដំឡូង​លឿង​៖​  ​
ពួក​វា​​ផ្ដល់​ថាមពល​ពិសេស ជួយ​រក្សា​ប្រព័ន្ធ​​រំលាយអាហារដំណើរ​ការ​បាន​ស្រួល​ ​​ផ្ដល់​​សារជាតិ​​​សរសៃ​យ៉ាង​ច្រើន ​និង​សម្បូរ​​ទៅ​ដោយ​​វីតាមីន C &A៕



ប្រភព៖ Kanha

About Merl24h

Merl24h
Recommended Posts × +

0 comments:

Post a Comment