latest Post

Search

ឧស្សាហ៍​ញ៉ាំ​ពង​ទា​កូន ​ដឹង​ថា​មាន​ប្រយោជន៍​អី​ខ្លះ​អត់?

តាម​ការ​ស្រាវជ្រាវ​ នៅ​ក្នុង​ពង​ទា​កូន​មួយ​គ្រាប់​មាន​ផ្ទុក​ប្រូតេអ៊ីន​១៣,៦​ក្រាម លីពីត​១២,៤ក្រាម កាល់ស្យូម​៨២​មីលី​ក្រាម ​បណ្ដុំ​នៃ​វីតាមីន​ដូច​ជា A B និង​ C​ និង​ជាតិ​ដែក​ជា​ដើម ដែល​អាច​ជួយ​ផ្ដល់​សារធាតុ​បំប៉ន​ខ្លាំង​ដល់​រាង​កាយ​ដើម្បី​ស្រូប​យក​ថាមពល​បាន​យ៉ាង​ល្អ​។ ដោយ​សារ​តែ​ជីវជាតិ​យ៉ាង​ច្រើន​ដែល​មាន​ក្នុង​ពង​ទា​កូន​បែប​នេះ វា​ត្រូវ​បាន​គេ​ណែនាំ​សម្រាប់​អ្នក​មាន​រូបរាង​ស្គម ដែល​ចង់​ឡើង​ទម្ងន់​ឆាប់។

 

អ្នក​អាច​ញ៉ាំ​វា​ដោយ​វិធី​ចម្អិន​ផ្សេង​ៗ ដូច​ជា​ស្ងោរ​ញ៉ាំ​ជាមួយ​អំបិល​ម្រេច ដាក់​ក្នុង​ស៊ុប ឬ​ដាក់​ក្នុង​មី​ស៊ុប​ក៏​បាន​។ ប៉ុន្តែ​មិន​មែន​ដោយ​សារ​វា​មាន​ជីវជាតិ​ច្រើន​មុខ ហើយ​អាច​ញ៉ាំ​បាន​ច្រើន​គ្រាប់​នោះ​ទេ ព្រោះ​បើ​ញ៉ាំ​ច្រើន​វា​នឹង​ក្លាយ​ជា​ផល​ប៉ះពាល់​ទៅ​វិញ។ ដូច្នេះ​ចំនួន​ដែល​គួរ​ញ៉ាំ​ដើម្បី​សុខភាព និង​ឡើង​ទម្ងន់​ គឺ​ចន្លោះ​ពី​១ទៅ​២​​គ្រាប់​បាន​ហើយ​។ 

ដោយ​ឡែក ពេល​វេលា​ល្អ​ដែល​ត្រូវ​ញ៉ាំ គឺ​នៅ​ពេល​ព្រឹក​និង​ពេល​ថ្ងៃ ដោយ​សារ​នៅ​ពេល​ល្ងាច ប្រព័ន្ធ​រំលាយអាហារ​ក្នុង​រាងកាយ​ចាប់ផ្ដើម​ចុះ​ខ្សោយ។ ដូចនេះ បើ​ញ៉ាំ​នៅ​ពេល​ល្ងាច វា​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ ពិបាក​ដល់​ដំណេក​នៅ​ពេល​យប់​បាន​។ ម្យ៉ាង​ទៀត ជី​ពង​ទា​កូន​ដែល​គេ​និយម​ញ៉ាំ​ជាមួយ អាច​ជួយ​ដល់​ការ​រំលាយអាហារ និង​ការពារ​អាការៈ​ហើម​ពោះ ព្រោះ​ជី​នេះ​មាន​​ជាតិ​ហឹរ ក្ដៅ​ និង​ជួយ​មិន​ឱ្យ​ទ្រលាន់។

  ​

ទោះ​យ៉ាង​ណា ​ពង​ទា​កូន​នឹង​មិន​ល្អ​ឡើយ​សម្រាប់​អ្នក​កើត​ជំងឺ​ដូច​ជា លើស​ឈាម ទឹក​នោម​ផ្អែម មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ថ្លើម ព្រោះ​ខូលេស្តេរ៉ូល និង​សារធាតុ​បំប៉ន​ច្រើន​ដែល​មាន​ក្នុង​ពង​ទា​កូន​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​ស្ទះ​សរសៃ​ឈាម ឬ​ដាច់​សរសៃ​ឈាម​បាន៕ 

ដោយ៖ TheSmey | ចុច៖ Like ទំព័ររបស់ពួកយើងដើម្បីទទួលបាននូវអ្វីដែលថ្មីៗជាច្រើនទៀត
ប្រភព៖ kanha

About Merl24h

Merl24h
Recommended Posts × +

0 comments:

Post a Comment